tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kiinteistöstrateginen suunnittelu on käynnistynyt Esedussa

Ari Pennanen Haahtela-yhtiöistä piti 22.4.2013 mielenkiintoisen tiedotustilaisuuden kiinteistöstrategisen suunnittelun käynnistymisestä Etelä-Savon ammattiopistossa. Luento alkoi varsin filosofisesti edeten  käytännönläheisempään suuntaan.

Ari totesi fiksusti, että te Esedun henkilöstönä päätätte millaiseksi oppilaitos tulee muotoutumaan. Ehdotuksia tiloista saa ja pitääkin tehdä, mutta Haahtelan ryhmällä on myös oikeus ja velvollisuus kritisoida niitä. Näin menetellen päästään kokonaistaloudelliseen lopputulokseen, jossa käyttäjät ja maksajat ovat keskimäärin tyytyväisiä ;-) Se että henkilöstön osallistuminen ja osallistaminen on kuvioissa mukana, antaa hankkeen onnistumiselle paremmat edellytykset.

Toivon, että tähän mahdollisuuteen tartutaan .Nyt on oiva tilaisuus uudistaa ja uudistua!

Etelä-Savon Koulutus Oy:n johto ja Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy Jorma Holopaisen johdolla ovat ottaneet ison askeleen kohti uudistuvaa Esedua. Oppimsiympäristöjen suunnittelu -projekti kulkee rinnalla ja tekee yhteistyötä Haahtela-yhtiöiden projektiryhmän kanssa.

Koulutuspäälliköiden haastattelut alkavat toukokuussa, jossa on mukana myös opettajia. Kesällä suunnitellaan ja mallinnetaan. Yhteinen suunnittelu jatkuu elokuussa.

Alla on muutama kuva viihtyisistä oppimisympäristöistä, joita on myös tulevaisuuden Esedussa. Itse asiassa niitä on jo nyt! Raviradantie 8-10 kiinteistöön on valmistunut hienoja tiloja. Great! Ja onhan Salosaaressakin hienoja ympäristöjä ja.......

Tredun Ylöjärven sisääntuloaulasta näkymä ruokalaan ja kerroksiin päin:














Monissa nykyaikaistetuissa oppilaitoksissa on paljon erilaisia kalusteryhmiä seurusteluun, hengailuun tai vaikkapa ryhmätöiden tekemiseen (Tredu Ylöjärvi):














Tällaisessa hieman rajatussa tilassa voi tehdä ryhmätöitä tai pitää kokouksia (Tredu Ylöjärvi): 














Opettajainhuoneen viihtyvyys on korkealla tasolla (Kalevankankaan koulu, Mikkeli):














Lahden Fellmanniassa opiskelijoiden viihtyvyys on viety aika pitkälle. Tila, jossa voidaan opiskella yhdessä ja yksin tai vaan viettää opetuksetonta aikaa:














Muuneltavat tilat ovat tulevaisuutta. Jonkin perustutkinnon koulutus voi kestää vain tietyn periodin, joten tilojen pitää elää ajan mukaan. Alla Felmannian luokka, joka voidaan jakaa kahteen osaan. Kaiuttimien välissä on väliseinään liittyviä rakenteita. AV-laitteet ovat molemmin puolin luokkaa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti